Not So Readers

Seha's Residence

Monday, November 26, 2012

Durian Crepe a.k.a. Bantal Durian


Assalamualaikum :)


Tau tak durian crepe tu ape???
fofular sangaaattttt dessert ni kat dalam fesebuk ngan twitter. *Nenek ade twitter????takde hokekkk*
sana sini org post gambor durian crepe ni hah.
omputih panggil durian crepe.
orang melayu panggil bantal durian :)
sebabnye mmg mcm bantal sgt gebu-gebu.
omeeyyyy hangaaaattttt :D
bile bukak pesbuk je, org dok asyik haplod gambor bantal durian ni memanjang.
mane tahaaannnnnn tengok je tanpa masok mulot ni hah.
so, Nenek pon google lah sape2 yg jual bantal durian nih kat area kuala terengganu.
sekali jumpe!!!
lagi huntong sebabnye penjual durian crepe nih staff umt :)
seronok sampai terkinja-kinja okeh. *burok sangat Nenek nih*
yelahhhh..
dah lama nak rase hoi hoi hoiiii...
ape lagi..
teros laju-laju order :) *gelojoh sangaattt*
siang malam ngigau-ngigau tau sambil imagine tido atas bantal durian tu hah :D *okeh tipu!*
order hari sabtu, hari isnin dh dapat :D


tengok tu!!
gebu-gebu gomok-gomok!!
Nenek dok picit-picit bantal-bantal durian nih :)
ai is gewwaaammmm :D


Nenek order kat Encik Ayub, penjual bantal durian ni.
wife dia Puan Fadlina yang buat.
sedaaaappppp sangat-sangat-sangat-sangat.
Nenek share ngan housemate Nenek, Niza :)
RM10/6pcs.
berbaloi sangat tau tak. *haisshhhh...berapa kali sangat dah nih*
kulit nipis, filling tebal, sejuk, lemak, manis semua cukop!
filling utk durian crepe nih org buat guna whipping cream ngan isi durian.
nikmat gilosss makannnnn.
sambil pejam-pejam mata makan bantal durian nih sbb nak ambek feeelllll :D
kahkahkahkahkahkahkahkahkah :D



mengancaaammmm sangat bantal-bantal yg omey nih posing :D



gigih tangkap gambar bantal durian banyak-banyak sebab nak hapdet belog rekemen kat cucu-cucu :)
gambar filling durian crepe nih lupa nak tangkap :D
sebab tgh nikmat makan keeennnnnn...
  

so, sape-sape rase nak order and ngap ngap bantal durian nih semua, bolehlah laju-laju sms Encik Ayub :)
Encik Ayub / Puan Fadlina : 0193602124
pick-up point : Kuala Terengganu (Petronas Wakaf Tengah, UMT, Unisza)
no worries.
penghantaran adalah percuma! :)

apa tunggu lagi???
order banyak-banyak sebab tak muak langsungggg!!! :)
esok nak ambek lagi 5 pack kat Encik Ayub :)
coursemate Nenek ramai order :)

selamat mencuba guys! :)

Nenek pon nak order lagi untuk diri sendiri voleeehhhh????
okbai!







 

1 comment:

^^eKaTiKaH^^ said...

wah... montel-montel durian crepe dye.. mesti sedap nie.. hehe :D