Not So Readers

Seha's Residence

Wednesday, January 25, 2012

Once Upon A time :D



Assalamualaikum :)



Last 2 days was a GREAT DAY for me yeah :D
*hari-hari pon best jugak :)



Baru balik from my friend's engagement :D 
she's 20 :D Ira such a nice girl :D my primary schoolmate :D
we're best friend until now & she knows everything about me :D 
her fiancee is 27 :D Abg Pejal is a very handsome and romantic guy :D TERENGGANU guy yeahhh! :D
suddenly asked his family to come and meminang Ira :D 
at first, this is only "merisik"...
but then, his family asked them to "bertunang" teros :D 
they're in ARRANGED MARRIAGE :D weeewwwiiitssss :D i looiikkeeeeee :D
i'm happy for them :D cepat-cepat kahwen ye sayang ♥ :D 
#tetibe i pon rase nak bertunang u ollss :D bhahahahahahahhaha# 




Then, after the kenduri, Nenek and Adek-adek-adek (Jiji, Syuha, Maman) pergi ambek girlfren Jiji (Fana) kat rumah dia :) kami plan nak hangout together :D



Muke excited tak boleh blah mau jumpe gerlpren :D


Pastu, kami teros gi pekan Teluk Intan :D


Before lepak, haruslah cocok duit dulu :D


Kalau ikotkan kami semua nak lepak-lepak kat McD je...
Tapi, McD penoh gilerrrrr!!!
orang cina bukannye pegi beraye...
deme dok kat McD tu je memanjang...
so, kami tinggalkan Syuha je kat McD coz kawan-kawan dia ramai kat situ...
tinggallah Nenek, Jiji, Maman & Fana :)
makanye, kami decided drive-thru jelah :)
nak tahu kami makan kat mane???


hah!
betape kesiannye kami coz kene makan kat taman tepi sungai je :D
bhaahahahahahahahahahahahhahaahaha :D
kat situ pon ramai giler orang bawak anak masing-masing :D
kami plak bawak ape???


kami bawak McD le sambil buat muke riak bangga giler bangang :D


orang lalu-lalang telan air liur nengok kami :D
kami wat 'dek' je :D
makan sampai puas :D
bahhaahahahahahahahahahahahaahahhha :D


sambel makan, sambil posing!
meme tak sah le kalau tak tangkap gambo :D
then, Nenek melayan si Maman tuh main kat playground :D


Ate!
dah rupe macam 'hape' Ayong nengok kau bergayot Man oi :D
bhahahahaahahahahahahahahahahahahaha :D


Bile dah kenyang perot kembong segale bagai, kami pon kemas-kemas le tempat kami makan tadi :D
KEBERSIHAN TANGGUNGJAWAB BERSAMA kaaaaannnnnn :D


Abes je makan lepak-lepak main playground macam budak kecik tak penah jumpe mainan, kami pon gi ambek Syuha kat McD :)
This HAPPY MEAL for makhluk kecik si Ihcan kat rumah tu :D
Ihcan tak ikot coz Ayah & Mama sunyi :D
weeewwwwiiittttsssss :D


bile sudah puas berjimba-jimba, kami pon balek dengan hati yang riang sambel menyanyi 'shalalalalalalala uuulalalalalalalaa' :D
bhahahahahahahahahahahhahahaha :D


seblom hantor Fana balek umah, kami singgah ambek Ihcan jap :D
rindu =.=
alolololololololo :D
sweet kannnn :D


sedih siket bile hantor Fana balek :'(


sebok memblutot gambor :D
bahahhahaahahahahahahahahahahahaha :D


weeeewwwwiiiitttttssssss :D


see!
how happy we are :D


sesi bagi ucapan sebelom berpisah :)
yelah :)
sorang kat Pahang...
sorang lagi kat Selangor :)
sedih lettewww :D



see u next time yeah dear :)


on the way nak balek umah, kami singgah pasar malam kejap :D
belikan kuih cakoi & putu piring for Opah & Atok :D
tu kaki Ihcan :D
si Jiji tak larat nak dukong dia sepanjang berjalan kat pasar malam tuh :D
nampak je crocs angry bird weewwiiitssss-weeewwwiiittttssss canteknye, kami pon rembat le satu untok Ihcan :D
kemain suke bebeno dia sampai dalam kete pon tak mau bukaknye :D
entah berape banyak kasot si kecik nih...
asyek lupe je nak bawak kasot, kompem kene beli baru...
kopak duit beli kasot dia je :D
bhahahahahahahahahahahhahahahaha :D





What a nice day yeah :) i'm so grateful to have such a wonderful family and friend. Thanks for those who make me happy today. You ollssss rock my world  beybeyh :D







" Whoever is happy will make others happy too."
~Anne Frank~






1 comment:

annaashaari :) said...

Such a great moment that we spent together . muehehe . MuchLove<3