Not So Readers

Seha's Residence

Sunday, January 29, 2012

EVEN GHUPENYE TAK LAWO :)



Assalamualaikum :)




Cucu-cucu Nenek buat ape weekend nih?? :D Hujung minggu gini selalunye Nenek dudok rumah je :) since have nothing to do today, Nenek cari lah something yang buleh dibuat :) so, Nenek decided nak buat Pizza :) Actually, Nenek malas nak membebel panjang-panjang :) Let pictures do the talking :D




Things to prepare :)


Uli-uli dough :)
then, biarkan bout 1 hour, see!
Kembang semangkuk kaaannnn :D


Spread the tomato paste (Nenek pakai Kimball) on the dough ye cucu-cucu sayangssss :)



Letak mushrooms plak & little bit cheese :)



Susun plak sausage banyak-banyak & taburkan capsicum serta bawang yg dah digoreng siket :)


This is the part i like most :D
Bubuh cheese (Mozarella) bebanyak-tak-hengat-dunia :D



Ready to bake! :D


Garing??? Yeah! That's it! :D


The big circle is for Maman & the small one is for Ihcan :D



Seafood Pizza :)


Look simple but rase??? :D



Nenek buat 2 large sausage pizza, 1 large seafood pizza, 1 regular & small sausage pizza :D
makan-sampai-puas-terbelahak-sendawa-bau-pizza-pon-tak-sedar :D
bhahahahaahahahahahhahahahahahahaha :D



Nak cakap sedap, Nenek malu :)
nanti kate riak plak :)
even pizza-pizza tu ghupenye tak lawo, tapi Alhamdulillah :)
boleh lah dimakan :)
overall, kami satu family layaaaannn je makan pizza nih sambil goyang kaki tak payah kluar duit banyak-banyak nak makan 5 pizza skaligus :D 
aaawww!




Okeyh lah :D
Nenek nak makan Pizza sambil hanggok-hanggok kepale tengok AJL 26 :D 
aawwwww!




Love U ollsssss :D






" Computers are to design as microwaves are to cooking."
~ Milton Glaser ~










5 comments:

annaashaari :) said...

ad pizza delivery ta akak ? haha :D

sara ;) said...

sedapnya nenek masak >.<

eka cik ted said...

ate idak ke nk tulis ke mane ghoper nye nk wat doh tuh haa..

Nurulbadiah Lai said...

yummy nye..
meleleh air liur you!

Scarlett O'Hara said...

Tengok ghupenye pun tau sedap, nek.Tu yg teus follow nenek tu.Nak mengendeng apa2 yg nenek masak lepas ni.