Not So Readers

Seha's Residence

Friday, January 20, 2012

EVEN i BiASE-BiASE JE, KEKASIH HATI i OWHSEM OKEYH!


Assalamualaikum Sayangggsssss :)


Penah tak di antara kite semua nih yang risau pasal KESEMPURNAAN diri kite or so on??? Takot pasangan kite tak boleh terima keadaan diri kite seadanya...Kompem lah semua ade kan :) Nenek sendiri pon ade rase gitu :) Tapi tu dulu lah...mase tengah mengade-ngade cintan-cintun dulu :) bhahahahahahaahahahahaha :D Meh sini Nenek nak kabo siket kat cucu-cucu Nenek :)

KALAU KITA BOLEH TERIMA KEKURANGAN SI DIA, JANGAN RISAU!
DIA JUGA MESTI BOLEH TERIMA KEKURANGAN KITA!

Itu yang Ayah & Mama Nenek selalu cakap kat Nenek :) Actually, bukan kite nak paksa di terima kita bulat-bulat..just nak dia sedar yang jika kita boleh terima kekurangan dia seadanya, kenapa tidak dia kan??? :)

Mesti ade cucu-cucu Nenek yang rase rendah diri bile pasangan masing-masing lagi gorjes or hensem dari uollss..mulelah segan & tolak bile si dia ajak keluar...hanye kerana rase rendah diri tu membelenggu diri, kita sanggup lukakan hati & perasaan jiwa lara si dia...sedih kan macam tu...ramai orang rase rendah diri sebab....


Very first situation =.=


Second situation =.=


Third situation =.=


Mostly, mende-mende gini jadi pade cucu-cucu Nenek yang anak-anak gadis kat luar sane tu... But!maybe boys pon lalui bende yang same, cumenye Nenek je yang tak tau :D bhahahhahhahahahhhahahhahaha :D Nenek sangat lah tidak up-to-date nye kaaaannnnn :D 

Hey gurlz out there! Sape-sape yang lalui all these situations, you should proud if you ade boypren yang semart-semart-hensem-giler okeyh! yelah..bukan semua orang boleh dapat cenggitu... cumenye, jangan terlalu berbangga lah sebabnye belom tentu lagi dia tu jadi suami-kita-yang-halal kan :) Nenek suke tengok some couples yang salah sorang dari deme berdua tu hensem@gorjes sesangat, tapi yang sorang lagi, biase-biase je :) :) indah kan hidop ni :) Allah maha bijaksana dalam mengatur kehidupan kita :) kita banyak dengo cakap orang...kononnye, someone yang kacak@cantik akan kahwin ngan orang yang kacak@cantik jugak..

TIPU!!! 

tak caye????cube tengok kat bawah ni :) :) :)


Heidi Klum with her husband, Seal :)


Saje je Nenek tepek gambo deme nih :) such a very sweet husband & wife ever okeyh! :D Nenek suke diorang ni dari dulu lagi :) kami memang best pren dari kecik lagi..*eh??tetibe kauh!tipu je :D

Heidi Klum memang gorjesgilersampaiberdarahNenektengokdianih! :D mase mule-mule diorang kahwin dulu, time tuh 10 Mei 2005 memang ramai giler orang terkejot :) yelah..Heidi Klum tu cantek giler kan...yang Seal plak, nak kate burok, tak jugak :) ade rupe lah kan :) pade mate Nenek plak, Seal tu macho even dia tak hensem :) tapi itulah :) kalau dah jodoh, kite lari lah ceruk mane pon..kalau dah ditakdirkan pasangan kite macam tu, kite kene terima lah dia seadanya :) yang penting kita tahu siapa dia sebenarnya :) satu hollywood tau yang Seal ni romantik giler punye mamat :) ramai orang jeles kat deme nih coz Alhamdulillah bertahan sampai skarang :D *eh!Nenek pulak yang over kan :D


See! How romantic they are :D
Menangis i tengok =.='


Sape cakap kahwen ngan orang yang biase-biase je tak buleh dapat anak comel???
Tengok jelah 4 budak comelgilerbebeyh anak Heidi Klum & Seal...
Menangis lagi Nenek tengok T__T
*fengsaaaannnnn*


So! do realize now that setiap manusia kat muka bumi ni, Allah dah janjikan jodoh masing-masing :) tak kesah lah si dia tu cantik ke, hensem ke, hodoh ke, gemok ke, kuros ke or so on...

CANTIK LUARAN TAK SEMESTINYA CANTIK DALAMAN JUGE :)

In a nutshell, *tetibe je feeling buat essay BI* belajarlah terima kekurangan pasangan kite :) dan jangan terlalu rendah diri hanya kerana pasangan kita tu seems perfect pade mata orang lain :) selalu-selalu lah cakap pada diri kita sendiri that....

Trust me!
It works! :) :) :)







" Don't live down to expectations. Go out there and do something remarkable."

 ~Wendy Wasserstein ~









1 comment:

annaashaari :) said...

auooooooooosome :) like like like :P