Not So Readers

Seha's Residence

Saturday, October 6, 2012

It Begins :)


Assalamualaikum :)


Busy.Busy.Busy.
Sampai langsung takde mase nak cerita pasal hidup baru, rumah baru, semua serba serbi baru :)
Assignments.Lab reports.Presentation.
Semua tak siap lagi =..='
Emosi.Malas.Tidor.
The most dangerous barrier :(

Takpe :)
Curi mase siket untuk cerita ape yg telah berlaku, ape yg sedang berlaku dan ape yg akan berlaku :)
InsyaAllah :)

Alhamdulillah :)
Hari ni 6 Oktober 2012 genap sebulan i'm in 3rd semester kat UMT :)
that's mean Nenek dah jadi student 2nd year u ollssss :)
hari-hari pegi kuliah muka mesti mau slalu senyum konon-konon kite ni mesra alam :)
bajet senior kaaaannnn :)
okeh tipu!
padahal muka hari-hari masam sebab Ganu is panas tetibe hujan di petang hari :) *manusia mmg tak penah reti bersyukur*
btw, Nenek dah start dudok rumah sewa :)
dekat je dgn UMT :)
bout 10 minutes klu bawak selow-melow mcm kura-kura (20 30km/h) and just 5 minutes klu bawak lelaju (60 70 km/h) time dah lambat nak gi kelas :D 


Niza and me :) *jangan tiru sambil bawak motor sambil bergambar*


yeahhh!
pegi kuliah naik motor :)
senior kaaannnnn :D
bhahahahahahahahahahahahahahahahahahaha :D *okeh gedik!*
Ayah Mama belikan skuter EgoS for me :) 
rase mcm hebat gile je pegi kelas bawak skuter :) 
padahal ramai lagi bawak motor rock-rock comel-comel dari skuter kite :)
satu kelebihan naik skuter is u olls buleh dudok atas motor sambil drive kepit-kepit :)
nak pakai baju kurung hari-hari pon takde masalah risau takot kain terselak bagai :)
yang sodihnye adalah pada penumpang sebab harus terkangkang di belakang :)
hari-hari pakai seluar pegi kuliah :)
tapi takpe kan Niza??? :) *sambil upah gula-gula seposen dua*
tapi tapi klu niza rase nak pakai baju kurung, Niza akan switch naik motor ngan Gayah atau Aini :) *sambil kenyit-kenyit cakap "no worries anymore"*


Aini's , Nenek's, Gayah's :) *Oh! mereka mmg hebat sbb sudah kompeten*


Btw, Nenek dudok berenam dengan coursemates yg lain :)
Nenek, Niza, Zati, Gayah, Haye ngan Aini :)
our rumah sewa is 2 tingkat :)
selesa dan yg penting sejuk even cuaca panas kat luar :)
sewa bulanan berpatutan sbb fully-furnished :)
semua ade :)
dan kami setiap hari mesti masak makan kat rumah je :)
bila barang-barang mentah nak masak dh habes, cepat-cepat pegi beli :)
then, masak ramai-ramai :)
JIMAT :) *sebab masing-masing kumpul duit nak kahwen.okeh tipu lagi!*
sangat-sangat jimat :)
even makan telur masak kicap je *klu lauk dlm peti ais abes*, tapi still kenyang :)
betol orang tua-tua cakap :)
bile dah besar baru tahu erti jimat :)
baru sekarang terhegeh-hegeh nak menabung :)
klu dulu tahu nak korek duit mak ayah je kannn :)

cuaca kat Ganu kadang-kadang panas sangat-sangat2 tapi tetibe je hujan waktu petang :)
dah lah kelas selalu je abes waktu senja :(
ye memang! 3 hari berturut-turut kelas Nenek sampai senja pukul 7 malam! :(
hari rabu ade kelas malam plak :(
gigih pegi kelas even berhujan :')
baru skarang tahu mcm mana Ayah Mama rase berhujan mase ada motor je time baru-baru kahwin dulu :')


happy lah kau sebelom meeting tak hujan. lepas abes je kompem marah-marah *dalam hati* ketua sbb buat meeting waktu malam nak hujan =..='


banyak yg Nenek belajar bile dudok sendiri :)
klu dudok ngan mak ayah, time shopping sesuke hati je ambek itu ini tanpa tengok harga barang :)
kemain laju slumber je tangan ni capai barang-barang kat supermarket tu :)
tapi sekarang, esok nak shopping, malam tu kami dh kene buat list dan bajet nak beli barang ape itu ini :)
yelah :)
nak beli barang untuk diri sendiri, barang untuk rumah, barang nak masak lagi :)
Alhamdulillah :)
housemates sume jenis tak berkire :)
dan masing-masing pandai dlm keluar masok perbelanjaan harian duit untuk makan kat rumah :)
yang penting jgn membazir :)
paksa jugak tekak utk telan sampai habes even perot dh membuncit kekenyangan :)
seriously i tell u masak kat rumah lagi sedap :)
and heaven bile tengok kawan-kawan makan sampai licin ape yg kite masak :) *padahal kite paksa diorg makan lelicin*
paling best, pegi kelas pon bawak bekal makan lunch :) *orang kat tepi jeling-jeling terliur pastu kite flip-flip tudung sikettt*


see! bawak bekal pegi kuliah! slumber yaya je makan petai :) memang tak tau malu =..='

 
barang-barang dapur Alhamdulillah murah-murah :)
dan senang nak cari klu kite nak masak pape :)
bile balik kelas je kompem lalu kedai kecik-kecik kat tepi jalan org jual petai :)
petai is heaven here :) 
mane nak cari petai 6 papan dua hinggit je???
dah le mata nye bolat-bolat :)
murah kaaannnn :) 
thats why setiap hari mesti ade stok petai makan buat ulam :)
bie hari-hari makan petai, toilet pon dh ter-immune ngan bau kencing petai tu :D
bhahahahahahahahahahahhahahahahahahaha :D 

owhhh! banyak sangat-sangat nenek membebel nih :) *sambil intai-intai assignments tepi meja* 
harus stop untuk ngadap assignments pulak :)
last but not least *ececeh!feeling buat essay plak*, walaupun setiap hari busy, tapi kami pandai curi masa utk diri sendiri :)
kami pegi shopping tudung kat atas MBKT, kami pegi makan sedap-sedap kat bandor, kami pegi beli barang kat Mydin ngan Giant yg awesome, kami pegi PC fair kat TTC, dan yang paling best.......


kami pegi pantai makan-makan main air!!! :)
so, sape cakap Ganu tak best??? :)
sape cakap??? sape cakap????? *okeh ngaku! dulu diri sendirik yg cakap gitu =..= * 

Ayah Mama :) cuti raya haji ni kite bawak balik menantu ye :) *okeh tak lawak! aaarrggghhhh! homesick! :'( *





Have a nice day Cucu-cucu :)
Bye peeps! :)







2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
AINEE AEMON said...

nek,gy wat esenment nuh!! hahaha..