Not So Readers

Seha's Residence

Wednesday, July 11, 2012

Was A Great Moment :)



Assalamualaikum :)

Semalam, 10 Julai 2012, kawan Nenek datang Teluk Intan :) his first time here :) Amin Abdullah :) Amin nih classmate Nenek mase kat Matrik Gopeng, Perak dulu :) almost 2 years tak jumpe Amin :) just sembang-sembang kat fesebuk :) then, when he told me dia nak datang Teluk Intan, terkezot opocot Nenek :) yelah :) dah lame gilerrrrr tak jumpe :) btw, before Amin datang sini, dia pegi Kedah dulu :) buat clearance kat sane :) Lawyer-to-be :) after dah selesai semua baru dia gerak ke Teluk Intan :) bus dia pukul 9 pagi and dia sampai pukul 12.40 tengahari gitu :) tapi Nenek ambek dia kat stesen bus pukol 1.40 :D kejam giler kan :D bhahahahahahahahahahahahaha :) yelah...Nenek tengah masak when he told me dia dah nak sampai :) siap cakap "Teluk Intan lagi 2km" :) Nenek suroh Amin tunggu kejap and Nenek cepat-cepat tutop api periok pastu pastu kelam-kabut siap-siap pegi ambek Amin :) nasib baek Jiji (my bro) ade :) asked him to drive :) lelaki bawak kan laju gilerrrr! :) 

Sesampai je kat stesen bus, cari-cari Amin tak jumpe :) cepat-cepat call dia and suroh dia cari kereta kami :) dari jaooohhhhh dah nampak Superman :) rase nak gelak kuat-kuat mase tu :) macam tak cayeeee :) sempat lagi cakap dalam hati :) "cover Seha, awak nih kat stesen bus..malu kat orang" :) then, bawak Amin balik rumah sebab nak kasi dia makan :) dah pesan siap-siap kat dia tak payah makan kat luar :) sesampai je kat rumah, Nenek siap-siap panaskan lauk and tak lame pastu Ayah Mama balik dari sekolah :) so, ajak Amin makan sekali ngan Ayah dan adik-adik Nenek yang si Jiji, Maman and Ecan :) *lame gile mamat nih makan kat dapor :D bhahahahahahahahhaahahahahahha :D *


Sedap minom nampak :)


Lepas makan Mama suroh Jiji bawak Amin masuk kampung sebelah taman Nenek ni hah :) pegi tengok kambing :) tengok sungai :) bile balek bawak air tebu plak :) dah le beli 2 je :) ce beli 3...buleh le Nenek tompang sekaki =..=' Amin tak tido pon kat sini :) ade urusan kat KL plak nanti :) tung tang tung tang dah pukol 5 :) Ayah suroh kami (Mama, Nenek, Maman, Ecan) siap-siap nak anta Amin kat stesen bus sebab bus dia pukol 6 petang :)


On our way :)


Before that, Nenek dah mesej Fahmi, classmate kami mase kat Matrik dulu jugak :) dia dudok dekat je dengan rumah Nenek :) now, Fahmi tengah cuti and dia ade kat Malaysia :) actually, Fahmi belajar kat Mesir and a medical student :) Nenek suroh Fahmi datang rumah Nenek kononnye Nenek nak kasi dia barang dari Ganu and ade orang jaoh nak jumpe :) menipu kemaiinnnn :) bhahahahahahahahaahahaha :D Amin nak buat surprise kat Fahmi :) tapi Fahmi cakap dia ada kat pekan and lambat siket datang rumah Nenek :) dah alang-alang Fahmi ade kat pekan, teros suroh dia tunggu je kat stesen bus :) we arrived first at the bus station :) Amin menyorok belakang tiang :) and Fahmi came to me :) ape lagi!! Amin teros muncolkan diri :) speechless si Fahmi :) bhahahahhahahhahahahahahahaha :) diorang salam-salam pelok-pelok siket and kitorang sembang-sembang kejap sementara tunggu Amin nak naik bus :) 


muke terkezot abesss!! :)


terkekek-kekek kitorang gelak :)


menunggu depan bas :)


cerite-cerite lawak kat matrik dulu topik paling HOT :)


And lastly, Amin bertolak ke KL dalam pukol 6 gitu :) and it was a great moment of course :) even, hanye sekejap kami berjumpe :) dah macam jejak kasih plak kan :) everyone's happy :) and Nenek always believe this quote :) 



" Make new and newer friends but never forget old, Because new may be silver, but old is gold " :')
*bambam gile Nenek =..=*




Thank you Lawyer and Doctor :)
What a beautiful day was yesterday :)
Alhamdulillah :)





Pesan Nenek pada Cucunya : Goodnight cucu-cucu sayangsss :) sweetdreams :) and sleep well :) Assalamualaikum :)








2 comments:

Tuan Muhammad Amin Abdullah said...

It was great to see both of my best friends...hahaha
paling best kat sana aku masuk kandang kambing..bila terpikir balik mmg kelakar la..biasa ler org bandar..mne dpt chance2 mcm tu..
kalau takde hal, nak je duduk sne 2 hari...sembang lama2...jln2 kt uptown ke..haihh tp tak de rezeki..perhaps next time okay...rindu giler kt korang la..

Nenek Sayha said...

insyaAllah :)
laen kali datang lg tau :)
hope mase tu pon teluk intan dah berkembang dgn maju :D
bhahahahahahahaahhahahahahahaha :D