Not So Readers

Seha's Residence

Tuesday, December 20, 2011

SALAH KE JADI ORANG GEMOK???


Assalamualaikum :)


Hurmmm...tengok tajuk pon dah tau kan Nenek nak cakap pasal ape :) Nenek pon tak tau kenape persepsi manusia dari dulu sampai sekarang tetap sama...tak pernah berubah...

''ORANG GEMOK TU BUROK LAH,TAK LAWA LAH,BODOH LAH,TAK PANDAI BERGAYA LAH , blablablablablablabla...... =.= ''

Haishhh....pelezzzz lah...change your attitude...jangan suka mengata orang kalau diri sendiri belom perfect...setiap manusia ada kelemahan masing-masing...dengan kelemahan itu juga lah manusia menjadi lebih baik pada masa akan datang...

Tak semua orang gemok tu mintak jadi gemok...ade yang memang gemok dari kecik, ade yang gemok sebab frust & macam-macam lagi sebab atas kegemokkan mereka tu....



Tapi Nenek gemok sebab Nenek BAHAGIA :D



Tak semua orang gemok tu BUROK hanya kerana rupanya...tapi lihatlah pada akhlak mereka kerana kadang-kadang mereka lebih BAIK dari orang kuros...

Tak semua orang gemok tu BODOH kerana pelajarannya....tapi percayalah majoriti orang gemok itu PANDAI menghiburkan hati orang lain...

Tak semua orang gemok tak pandai bergaya hanya kerana penampilannya....tapi ketahuilah bahawa mostly fashion designers kat dunia ni terdiri daripada orang-orang gemok...


Nenek ramai kawan-kawan yang berbadan besar termasoklah Nenek sendiri...tapi deme sumenye jenis BERGAYA,KELAKAR giler,SETIA dan yang paling penting mereka sume PANDAI & PEMBERSIH...mereka juga sama seperti manusia lain...ingin menyayangi dan disayangi...orang kate kalau someone tu gemok tak kesah laki ke poompuan, diorang susah nak dapat boypreng & gerlpreng...betoi ke??? rase macam tak je...coz mostly kawan-kawan Nenek yang berbadan besar semuanya dah ade KEKASIH HATI masing-masing okeyh :D siap ROMANTIK MANJA-MANJA gittuw :D memanglah Nenek gemok...tapi Nenek takdelah macam diorang :) Nenek single mingle pringles! amboih kauh! hahaahahahahahahahahahhahahaha :D



Buat cucu-cucu Nenek yang berbadan besar & gemok macam Nenek, plezzz!

DON'T LET OTHERS BRING YOU DOWN! FIGHT FOR YOUR OWN RIGHTS,DIGNITY,LIFE & HAPPINESS :)


Walaupon wa GEMOK & PENDEK, wa buleh je tendang lu sampai kepala lu tau tak :D
bhahahahahahahahaahahahaha :D 


Remember this! biar orang nak kata ape pasal diri kita...yang penting kita tak kacau hidop orang lain dan jadi diri kita sendiri :) anggap je orang mengata-ngata kita sebab mereka jeles dengan KELEBIHAN yang kita ada :) sebab diorang takde :D that's why la diorang care sangat about us :D betol tak??? :D dan yang paling penting skali, walau bagaimanapun rupa paras dan bentuk badan kita, kita masih ada FAMILY yang terima kita seadanya dan sanggup bersama dalam suka mahupon duka :)


Kami adek-beradek gemok sebab Ayah & Mama suke bagi kami makan :D


So, plez lah! :) change ur mind set okeyh sayangs-sayangs Nenek sekalian :) trust me! ORANG GEMOK KADANG-KADANG LEBIH BAIK DARI ORANG KUROS :) tapi ade je orang kuros yang baik-baik kan :) take note that okeyh :) Nenek mintak sorry sangat-sangat-sangat kalau-kalau entry Nenek kali ni buat ramai cucu-cucu Nenek terasa or marah :) ini hanya luahan hati dan pandangan Nenek sahaja supaya kita semua sedar bahawa semua manusia sama sahaja di mata Allah s.w.t. :) ikhlas atau tidak hanye Allah s.w.t je yang tahu :)






'' Even wanita dan lelaki itu gemok@berbadan besar,mereka juga punya hati dan perasaan...treat them as you treat others ''
~ Nenek Sayha Nasir ~




2 comments:

Ahmad Syuxer said...

ye memang gemuk sebenarnya tidak mendatangkan pe2 masalah kepada orang lain..ntah apa sebabnya orang lain jadi tak selesa dengan orang gemuk..

padahal bagi syuk, orang gemukla pelawak paling best untuk dijadikan kawan..

apapun..kesihatan harus dijaga kerna gemuk selalunya mendatangkan masalah kepada kesihatan..

Zul Fattah said...

aku tak kisah pun, orang tu gemuk ke tak.. yg penting hati diaorg baik..